top of page

Članska ekipa lovi prvo zmago

Z zmago ECE Triglava na Polzeli se je končalo četrto kolo Lige Nova KBM. Kranjčani so z 71:68 vpisali drugi par točk v novi sezoni, Hopsi pa so še naprej edina ekipa brez zmage.


Ekipa ob timeoutu


Kranjčani so zasluženo in suvereno prišli do prve zmage v gosteh. Vodili so večji del srečanja, tudi v zadnji četrtini, ko so se Hopsi približali na pet oz. tri točke zaostanka, pa so bili dovolj zbrani in organizirani, da so prišli do pomembnih točk.


Hopsi so v 36. minuti znižali zaostanek na 58:63, dobro minuto pred koncem tekme pa so se približali na 66:69. Koš za +5 ECE Triglava je dosegel 19-letni Črt Čabrilo, trojko pa izenačenje v zadnjih sekundah pa je zgrešil Gregory Robb (14 točk, trojke 2:9).


Pri domačih, ki so izgubili skok 35:47 in pri katerih je večino tekmo igralo le šest košarkarjev, so po 12 točk dosegli še Iztok Goltnik, Matic Grušovnik in Milojko Vasilić, v vrstah ECE Triglava pa je s 27 točkami (trojke 5:10, 6 skokov) izstopal Lovro Urbiha. Uroš Šikanić in Miha Muratović (11 točk) sta zbrala po 12 skokov.


Hopsi bodo v 5. kolu Lige Nova KBM 27. oktobra gostovali pri Iliriji.

Vir: kzs.si

bottom of page