top of page

V nadaljevanje sezone z dvema okrepitvama

Pred začetkom zadnjega dela Lige Nova KBM na polzelski parket prihajata Vladimir Vranić in Žiga Fifolt.


Vladimir Vranić in Žiga Fifolt na treningu.

Za 34-letnega Srba Vladimirja Vranića bo to debi pod slovenskimi koši. Svoje veščine je do sedaj kalil na parketih v Srbiji, ter v Bosni in Hercegovini. V lanski sezoni je kot soigralec Anthonyja Collinsa pri klubu Bosna Royal, na 21. tekmah dosegel povprečje 10.4 točke, 3.2 skoka in 1.3 asistence.


Ob prihodu na Polzelo je povedal: “Sporazumna prekinitev pogodbe z nekdanjim klubom je pripeljala do tega, da sem postal prost igralec. Po pogovoru s Collinsom, ki mi je povedal, da Hopsi potrebujejo dobrega strelca, sem govoril s trenerjem in se dogovoril za sodelovanje. Videl sem, da ima ekipa veliko odličnih posameznikov, s katerimi smo se dobro ujeli. Mislim, da bomo v nadaljevanju sezone za vsako ekipo spoštovanja vreden nasprotnik in pričakujem, da uresničimo naš glavni cilj, obstanek v ligi.


Dobro pa slovenske parkete pozna Žiga Fifolt. Svojo profesionalno kariero je 30-letnik, ki igra na poziciji centra, začel v Grosuplju, nekajkrat pa ga je pot zanesla tudi na tuje parkete. Tako je zadnjo sezono odigral na Dunaju, pri ekipi Vienna Timberwolves, kjer je na 18. tekmah dosegel povprečje 16 točk, 12.1 skoka in 1.7 asistenc.


Tudi Žiga smo vprašali, kako se počuti ob vrnitvi pod slovenske koše: “Vrnitev na slovenski parket je bila moja velika želja. Izkušnje, ki sem jih pridobil v tujini so me veliko naučile. Poznam trenerja in večino igralcev, tako, da se mi ne bo težko vključiti v ekipo. Zelo sem vesel, da bom ponovno igral v Sloveniji in dal bom vse od sebe, da si zagotovimo obstanek.


Dobrodošla, Vladimir in Žiga!

Comentários


bottom of page