top of page

DRUGA MAVS CELJE BASKETBALL ACADEMY

Odprte so prijave za avgustovsko Mavs Celje kosarkarsko akademijo, ki bo dne 18.8.


V Celju bodo 18.8. organizirali že drugo MAVS CELJE košarkarsko akademijo dne 18-19.8.2023. Prva je potekala v juliju 2023 in je sovpadala s startom na dan Lukove številke na dresu 77, torej petek 7.7.23.


Z vzpostavitvijo dobrih odnosov na relaciji Slovenija – Dallas pri postavitvi dveh košarkarskih igrišč v Celju v letu 2022, se je letos sodelovanje še poglobilo. Dallasova ekipa je predlagala organizacijo košarkarske akademije na novih skupnih igriščih. Cilj akademije je predstaviti čim bolj kvalitetne treninge po vzoru našega nba zvezdnika Luke za čim širšo mlajšo populacijo.


Akademijo vodijo idejni vodja projekta ter nekdanji profesionalni košarkar in slovenski reprezentant g. Goran Jurak skupaj s trenerji košarkarske organizacije BASKETBALL SHOOTING CENTER (BSC.si), kjer že dolga leta skrbijo za razvoj in kariere več slovenskih igralcev in reprezentantov kot so Jan Špan, Jure Špan, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Luka Lapornik itd.


Število mest je seveda omejeno, udeležba pa brezplačna pod določenimi pogoji, postavljenimi s strani ekipe Dallas Mavericks. Pogoj udeležbe na akademiji je odvisen od opravljenih predizborov. Tudi prva akademija v juliju je bila organizirana na podlagi dveh predizborov, kjer so se vsi mladi igralci U15 (13 do 15 let starosti) tudi osebno predstavili. Za drugo letošnjo MAVS CELJE akademijo pa se bodo organizirale dve starostni skupini fantov in deklet U15 (13 do 15 let starosti) in U18 (16-18), odvisno seveda od prijav in udeležbe na predizborih. Želja NBA ekipe DALLAS Mavericks je ponuditi dobre treninge brezplačno mladim košarkarjem, ki si drugače takšnih treningov, kampov in akademij ne morejo privoščiti. In zato je tudi njihova želja na teh treningih najti mogoče nove mlade igralce iz našega področja, ki bodo nekega dne kandidirali za njihov dres. Vse slike, fotografije in videi s prve akademije so bili poslani v Dallas in že naslednji dan je bilo objavljeno na spletnih/socialnih omrežjih organizacije DallasOffcourt (organizacija ekipe Dallas Mavericks, ki skrbi za razvoj skupnosti Mavs izven igrišč – 50k sledilcev na Instagramu). Vodstvo Dallasa poskrbi tudi za vso original opremo (dresi, majice, brisače, žoge itd.) saj želijo, da se s treningi in opremo čim bolj približamo njihovi nba organizaciji. Poleg opreme in podpore pri organizaciji nudijo za vse udeležence in partnerje tega projekta tudi t.i. voucherje za vstopnice in sprejem na vsakoletni NBA tekmi Dallasa( dogodek I FEEL SLOVENIA), ki se jo udeleži več tisoč navijačev iz Slovenije.

Vabimo Vas, da se prijavite za drugo MAVS CELJE košarkarsko akademijo za fante in dekleta (18.in 19.8.2023) in prejeli boste povabilo na predizbor. Več o akademiji lahko najdete na spletni strani www.trening.si ter facebook, instagram BASKETBALL SHOOTING CENTER, Trening.si, Sportnaoprema.si itd. Obenem vas prosimo, da podprete ta dogodek z všečki, deljenji, preobjavami na svojih socialnih o


mrežjih, saj so naša dejanja naše ogledalo v tem velikem globalnem svetu.


Vir: https://www.trening.si/index.php/mavscelje/

bottom of page